Verhalen

ANGST WEB BV clean

Herman Brusselmans over zijn angststoornis: "Ik durfde niet naar winkels, té veel mensen"

Een treinstaking met als gevolg een enorme mensenmassa confronteerde Herman Brusselmans ooit keihard met zijn angstziekte. Een ziekte die jarenlang zijn doen en laten bepaalden. Een ziekte die hij ook overwon.

Screenhsot Carolien Borgers Verhaal Verlies

Op verdriet en verlies kan je je niet voorbereiden

De Nederlandse cabaretier Carolien Borgers vertelt over haar ervaring met rouw, verdriet en troost.

BURN OUT WEB BV THUMBNAIL 08270

Kok Dagny Ros kreeg en overwon een burn-out: “Ik moest leren luisteren”

Stilzitten stond lang niet in het woordenboek van chef-kok Dagny Ros. Tot een burn-out haar letterlijk in de zetel hield. “Door corona kón ik gewoon niet gaan werken. Da’s het beste wat me is overkomen.”

EENZAAMHEID WEB BV THUMBNAIL 08270

Evi Hanssen openhartig over haar moeilijkste periodes: “Ik voelde mij echt eenzaam”

Toen presentatrice en zangeres Evi Hanssen haar geloof in de liefde kwijt was, werd ze overvallen door eenzaamheid. Pas toen ze aan zichzelf toegaf dat ze niet goed in haar vel zat, kon ze weer verder.

VERLIES WEB BV clean

Kristien Hemmerechts over verlies: “Ik nam me voor om niet in de put te zitten"

Schrijfster Kristien Hemmerechts heeft dierbaren moeten laten gaan, maar weigert om tot haar verdriet gereduceerd te worden. “Ik ben enorm gaan koesteren wat ik héb. Je moet niet kijken naar wat je niet meer hebt, maar naar wat er ís.”

VEERKRACHT WEB BV THUMBNAIL 08270

Handdoek in de ring gooien? Da's écht niks voor Junior Bauwens

De meest Gentse bokser van ons land kende heel wat tegenslagen. Maar zijn boksen en positieve mindset haalden hem er altijd door. “Als het slecht gaat, zeg ik: je kan er alleen maar beter uitkomen.”

STRESS WEB BV THUMBNAIL 08270

Ann Reymen en haar strijd tegen stress: “In mijn hoofd is het heel vaak chaos”

Hollen van de radiostudio naar de supermarkt. En de kinderen op tijd naar hun hobby’s brengen. Stress is radiopresentatrice Ann Reymen allesbehalve vreemd. “Soms voel ik ’s morgens al dat het een stressdag wordt. En dan jaag ik me op in álles.”

Nathalie Eenzaamheid

Nathalie (42) voelt zich vaak eenzaam sinds haar relatiebreuk

Nathalie Willems was acht jaar samen met haar vriend toen ze besloten elk een andere weg uit te gaan. Dat bleek een goede beslissing, maar Nathalie geeft toe dat ze sindsdien vaak eenzaam is.

Foto Testimonial Veerkracht Kristina Ruell

Plots moest Kristina (48) rosse centjes bijeenzoeken om een brood te kopen

Kristina Ruell moest na de aanslagen in Brussel haar twee kledingwinkels sluiten. Ze ging door een financiële hel. Ook haar gezondheid ging achteruit en haar huwelijk kapot. Maar ze bleef overeind.

1 2